NE ARARSAN VAR

16 Mart 2010 Salı

ELMALI TURTA
























Kayınvalidemin yaptığı elmalı turta ve tarifi:

HAMUR MALZEMELERİ
200-250gr margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yogurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (genelde 2 su bardağına denk geliyor)

iç malzemesi için;
3-4 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı şeker (elmaların büyüklügüne ve istege göre değişebilir)
ceviz içi
kuru üzüm

önce elmalarımızı rendeleyip şekerimizle birlikte ocağa koyuyoruz. yaklaşık 7-8 dk kavuruyoruz.tarçın ilave edip ocaktan alırkende bir miktar ceviz içini koyuyoruz.
iç malzememiz bir tarafta sogurken hamur yapımına başlıyoruz.

oda sıcaklıgında yumuşamış margarinimizi,yumurta, şeker, yogurt, un ve üzerine de kabartma tozunu döktükten sonra yogurmaya başlıyoruz.hamurumuzun kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor.hamurumuzdan küçük bir miktar ayırıyoruz(üzerinin süsü için-- kafes şeklini vermek için)

ısıya dayanıklı yuvarlak borcamımızı yağlayıp hamurumuzu her tarafa eşit olarak yayıyoruz.Kenarlarını biraz yüksek tutmakta fayda var eğer elmalı iç borcama degerse yapışabilir ve keserken zorluk yaşatabilir. bu ipucunu da hallettikten sonra elmalı içimizi hamurun üzerine yayıyoruz.

hamurdan ayırdıgımız parçayı, elimizde uzatarak ince şeritler halinde kafes şekli veriyoruz ve en üste sıralıyoruz.(resimde görüldüğü gibi) ve turtamızı 175' lik fırınımıza veriyoruz üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder