NE ARARSAN VAR

18 Mart 2010 Perşembe

ŞEKER HAMURLU KURABİYE YAPIMI

Malzemeler
• 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
• 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Kakao
• 250 Gr. Margarin veya Tereyağ
• 1/2 (yarım) Su Bardağı Mısır Nişastası
• 1 Adet Yumurta
• 1 Çimdik Tuz
• 1 Çay Kaşığı Karbonat
• 4 Su Bardağı Sinangil Un (yaklaşık)
• Tarçın, Vanilya veya Zencefil (isteğe bağlı)
Yapılışı
• Yağı çok kısık ateşte eritin ve ılınmaya bırakın.
• Bir kaba pudra şekeri ve kakaoyu birlikte eleyin.
• Üzerine ılık yağı dökerek, çırpma teli ile iyice çırpın.
• Ayrı bir kaba, 3 su bardağı un, nişasta, karbonat ve tuzu birlikte eleyin.
• Unlu karışımı, yağlı karışıma ekleyin ve üzerine yumurtayı kırın.
• Hamuru yoğurun, bu aşamada hamur toparlanana kadar azar azar (yemek kaşığı ile) un ekleyin. Sert olmayan ama çokda yumuşak olmayan bir hamur yapın.
• Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
• Yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz kalıplar ile keserek şekil verin.
• 180 derecede ön ısıtılma yapılmış fırında 18-20 dk. pişirin.

tarifi hünerli bayanlar.blogspot.com'dan aldım.çok güzel kakaolu bisküvi tadında kurabiyelerim oldu.teşekkürler hünerli bayanlar...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder