NE ARARSAN VAR

1 Şubat 2012 Çarşamba

KİM GARFIELD YEMEK İSTER

ya da bir ahtapot :)
Selin Hanım'ın arkadaşları için hazırlattığı nefiss muffinler..
İçi mis gibi vanilya ve limon kabuğu kokulu..

ENDERİMİN DAVET SOFRASI

Canım arkadaşım aynı zamanda da eşimin kuzeninin eşi olan Ender tarafından bizim için hazırlanan mükellef bir masa..Ellerine sağlık şekerim.Görüntüsü kadar lezzetleri de harikaydı.

LABNELİ VE DEREOTLU PASTANE POĞAÇASI

Pastane poğaçası gibi yumuşacık poğaça içinde labne,dereotu ve maydanoz dolgusuyla..Yeme de yanında yattt..Özenle hazırlandı streçlendi yenmeyi bekliyorlar.
http://cafebrunch.blogcu.com/sandvic-ekmegi-yapimi-rokali-jambonlu-finger-sandvic/4767219  dan esinlenerek yapıldı.İç malzeme değiştirildi.

MERCİMEK VE KUSKUSUN UYUMU

Arkadaşlarım için yaptığım mercimekli kuskus salatasını bu şekilde sundum.
Tarifi ise çok basit.Mercimek ve kuskus haşlanır.İçerisine isteğe göre mısır,turşu,maydanoz,dereotu,taze nane,taze soğan,azıcık zeytinyağında kavrulmuş soğan ve havuç ikilisi eklenir.Benim yaptığım gibi hepsini birden eklerseniz harika olur.Sos olarak zeytinyağı,limon,bolll nar ekşisi,tuz eklenir ve karıştırılır.Bu kadar pratik ve lezzetli...

GÖRSEL ŞÖLEN:)BORAN TARİFİ

LAHANA SARMASI,BORAN,EV YAPIMI KÖZ BİBER


Lahana sarmasını bilmeyen yoktur tarif vermiyorum.
Közlenmiş biber tarifini bir ara detaylı bir şekilde yazacağım.
Boran:
Ispanağı ayıklayın ve sirkeli suda bekletin ben 3-4 kere suyunu değiştiriyorum.Daha sonra haşlayın ve süzgece koyun.Suyu iyice süzülecek..Daha sonra ıspanakları elinizle sıkıp suyu kalmışsa süzdürün.ufak ufak doğrayın.Bir kabın içerisinde sarımsaklı yoğurt hazırlayıp içerisine ıspanağı karıştırın göz kararı olacak yoğurdu ne çok ne az olsun resimdeki şekilde ideal kararı..İçine tercihe göre taze nane,maydanoz,dereotu(ben hepsini katıyorum) ekleyin.Boranımız servise hazır.İsterseniz benim gibi bir gece önceden haşlayıp dolapta kapaklı bir kapta muhafaza edip ertesi gün yoğurtla ve diğer malzemelerle buluşturabilirsiniz..1 gece önceden yapınca suyunu salabiliyor hoş olmuyor.Benden size tavsiye..Afiyet olsun.

SPAGETTİ BOLONEZ

Kıymalı Makarna aşığı kocam için yaptığım spagetti bolonez diğer adıyla:)

MANTARLI PATATESLİ BÖREK

Tarif portakalağacından....
Pişmiş halini ekleyemiyorum fotoğraf çekmeye zaman kalmadan silinip süpürüldü:)

PATATESLİ KURABİYE

YALANCI EKMEK KADAYIFI

Tatlının alt kısmı etimek.Etimeklerin üzerinde şekeri karamalize edip sıcak su ekleyip şerbet yaptım Orta kısmı vanilyalı muhallebi..
Üst kısmı krem şantiden oluşuyor.Servis yapılırken üzerine hindistan cevizi dökülecek..