NE ARARSAN VAR

30 Mart 2010 Salı

ŞEKER HAMURLU MİSAFİR PASTAM





















MALZEMELER

PANDİSPANYA

• 225 gr (1 su bardağı) toz şeker
• 125 gr tereyağı (oda ısısında iyice yumuşamış)
• 4 adet yumurta
• 300 gr (2 su bardağı) un
• 50 gr kakao (1/ su bardağından 1 parmak eksik)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı (250 ml) süt
• ½ yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

KEK ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN

Sulandırılmış Çilek Reçeli


KREMASI

• 200 gr bitter çikolata
• 200 gr sütlü çikolata
• 200 gr krema
• 200 gr tereyağı

ARA KAT

250 gr çilek
Fıstık
Damla çikolata

Kaplama için :
• Şeker Hamuru



Fırını 180 ºC’ye ayarlıyoruz.Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Yumurtaları birer birer ekliyoruz. Her bir yumurta tamamen karıştıktan sonra diğerini ekliyoruz.
Kuru malzemelerin tamamını eleyerek karıştırıyoruz.Yumurtalı karışıma elediğimiz malzemeleri ekliyoruz.Sütü ve portakal kabuğu rendesini de ilave ederek mikser ile çırpıyoruz.Tabanına yağlı kağıt serilmiş 26 cm’lik kelepçeli kalıba döküp 45 dk. pişiriyoruz.Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakıyoruz.
*********************************************************************************
Kekimiz soğurken sütlü çikolatalı kremamızı hazırlıyoruz.
Kremayı kısık ateşte kaynatıyoruz.
Bitter çikolatayı bıçakla ince ince kıyıp derin bir kaba alıyoruz.
Sütlü çikolatayı da aynı şekilde ince ince kıyıyoruz.
Kaynayan kremayı bitter çikolatanın üzerine döküp eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Sütlü çikolatayı da ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz. Sütlü çikolata daha kolay eriyeceği için onu sonradan ilave ediyoruz.
Karışımı oda ısısında soğumaya bırakıyoruz.
Oda ısısında yumuşamış olan tereyağını mikser ile çırpıyoruz.
Çikolatalı karışımı ilave edip bir süre daha mikser ile çırpıyoruz. Kremamız hazır.
*******************************************************************************
Tel ızgara üzerinde soğuyan pasta kekimizi 2 kata ayırıyoruz.
Servis tabağına pasta altlığını koyup sulandırılmış çilek reçeli ile iki katı da ıslatıyoruz.Çikolatalı kremamızın yarısını sosun üzerine sürüp çilekleri yerleştiriyoruz,üzerine fıstık ve damla çikolata serpiyoruz ve ıslatılmış diğer pasta kekini üzerine kapatıyoruz.
Kalan krema ile pastayı kaplıyoruz.
Ben bir gün önceden pandispanya ve kremayı yapıp pastayı oluşturdum.Ertesi gün çıkarıp oda ısısında beklettikten sonra şeker hamuruyla kapladım.
Kek ve Krema tarifini burçinindenemeleri'nden aldım.Her zamanki gibi burçinin tarifleri beni zor durumda bırakmadı.Yine harika oldu.Teşekkürler adaşım:)

ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ




Geçenlerde annemlerde eski videoları izledik.Videonun birinde tavuk göğsü yediğimizi görünce hepimizin canı istedi.Dayanamadım hemen bilgisayarı açıp portakal ağacından daha önce denediğim ve memnun kaldığım tavuk göğsü tarifini buldum ve hemen yaptım.Çok güzel olmuştu hemen tükendi fotoğraflamayı unutmuşum son anda kurtardığım kısmını çekebildim:)

MALZEMELER


150 gr. margarin
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 litre süt

YAPILIŞI

Orta boy tencerede yağı eritin.
Un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun.
Sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Ateşten alıp mikser ile birkaç dakika karıştırın.Ben üzerine çikolata sosu da döktüm.Geniş bir borcam'a yayıp, buzdolabında soğutun.Afiyet olsun.