NE ARARSAN VAR
20 Nisan 2010 Salı
3 KATA AYRILABİLEN KAKAOLU PANDİSPANYA TARİFİ
Uzun zamandır 3 kata bölünebilecek kadar yüksek olan pandispanya yapmaya çalışıyordum ama olmuyordu.Nihayet bu sefer oldu.Azmin zaferi dememişler boşuna.
Denedim..denedim..denedim..olmadı...yılmadım..yine denedim..sonunda başardım..
MALZEMELER
5 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya aroması
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Yumurtalarla şekeri geniş cam bir kasede iki kat kabarıp rengi beyazımtrak olana kadar çırpın.Ben yaklaşık 10 dk çırptım.(Bu aşama Kitchenaidi olanlar için basit ama olmayanların azıcık sabretmesi gerekli).
Rengi beyaz olunca sıvı vanilyayı ekleyin.
Başka bir yerde unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyin ve yumurtalı karışımımıza boşaltıp karışana kadar çırpın.
26 cm kelepçeli kek kalıbının yanlızca alt kısmına yağlı kağıt serin ve tabiki çember kalıbın kenarlarını yağlamayın.Yağlı kağıdın üzerine karışımı döküp önceden ısıttığınız fırında 25-30 dk pişirin.
20 dkdan önce kapağını açmayın benim fırınımda 28 dkda olmuştu.Daha sonra kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra pişen pandispanyayı fırından çıkarıp tel ızgara veya tepsi üzerine ters çevirip soğutun.Bu işlemi yaparsanız traşlama yapmaya gerek kalmadan üstü dümdüz oluyor.
Soğuduktan sonra streç ile iyice sarıp buzdolabına kaldırdım ertesi gün yapacağım pastada kullandım.1 gün dinlenince katlandırmak kolay oluyor bilginize.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Pofur pofur da görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSildenedim guzel oldu tesekkurler...
YanıtlaSilvanilya aroması yerine .......paket vanilya katsak olurmu acaba?
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilTabi ki olur 1 paket vanilya katarsınız onun yerine..Tşklerr
YanıtlaSilkalıbın yanları yağlanmazsa yapışmazmı acaba ?
YanıtlaSilBilakis kalıbın yanlarının yağlanmaması gerekirki oralara tutunarak kabarabilsin kek.
YanıtlaSilTam yapmayı istediğim pandispanya oldu, tarifniz için çok ama çok teşekkürler...harika
YanıtlaSilyaptım bakalım nasıl olcakk :)
YanıtlaSilTARIF İÇİN TEŞEKKÜRLER. YAPTIM GÜZEL OLDU :)
YanıtlaSilherkes çok beğenmiş ama yumurta kokmuyomu?? tecrübesizim bu konuda da
YanıtlaSilKaç derede pişicek?
YanıtlaSilYaptım çok beğenildi, 3 kat güzelce ayrilabildi.
YanıtlaSil170 derece alt üst ısıtmada 28 dakikada ideal sonuç aldım. Kapağı hiç açmayın.
fırını turboda mi calistiriyorsunuz yoksa normal ayarda mi?
YanıtlaSil