hamur malzemeleri:(8 kişilik)
1.5 bardak su
1 yumurta
tuz
aldığı kadar Sinangil böreklik un
sos malzemeleri:
sarımsak
limon
sıcak su
üzeri için:
1 bütün haşlanmış tavuk
hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp,katı bir hamur haline getirilir.
hamur dinlenirken tavuk tencereye alınır( ben düdüklüde yapıyorum),tavuğun üstünü 4-5 parmak geçecek kadar su eklenir biraz da tuz serpilerek haşlamaya bırakılır.
bu sırada dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak,resimdeki şeklinde elde yuvarlanır.
daha sonra hamurdan minik parçalar bıçak yardımıyla kesilir.
kesilen hamurların üzerlerine parmakla bastırılır.
hamurlar unlarak gazete kağıdı serili tepsiye yayılır.
haşlanan tavuk didiklenir.
tavuğun haşlandığı suya (tavuk suyuna) tepsideki hamurlar atılır ve kaynatılır.
piştikten sonra kepçeyle tabaklara alınır.
Limon,sarımsak ve biraz kaynar su karıştırılıp sos haline getirilir.Herkes tercih ettiği miktarda tabağındaki hokkirinin üzerine sostan döker ve didiklenmiş tavuktan serpiştirip afiyetle yer.
merhaba,dedem dağıstanlı biz yıllardır bu yemeği etlisi de olmak üzere bayılarak yapar yeriz,yiyenler de çok beğenirdi,internette bulacağım aklıma gelmez di, ne güzel burada bulabilmek,teşekkür ederiz.Demet ERDEM
YanıtlaSilÜstadım, yemekler süper ellerinize sağlık. Hokkiriyi koyun eti ile deneyin birazda sarımsaklı mütiş olacaktır. Saygılar... S.yavuzhan
YanıtlaSilHerşey iyi hoş da keşke tıraklar taaaa dibinden kesileymiş.
YanıtlaSilEn sevdiğim yemek bile olsa tırnakları uzun birisi yaptıysa yiyemiyorum.
Demet hanım ve s.yavuzhan teşekkür ederiz.
YanıtlaSilAdsız kişi isminizi yazmadığınız için bu şekilde hitap etmek zorundayım tırnaklar daha kısa nasıl kesilebilirdi bilemedim.
Hokkiri lezgi yemegidir...yaninda limon sarimsak karabiber ve haslanmis etle tadindan yenmez...cok tesekkurler ve saygilar...salim cikman
YanıtlaSil