NE ARARSAN VAR

20 Nisan 2010 Salı

3 KATA AYRILABİLEN KAKAOLU PANDİSPANYA TARİFİ













Uzun zamandır 3 kata bölünebilecek kadar yüksek olan pandispanya yapmaya çalışıyordum ama olmuyordu.Nihayet bu sefer oldu.Azmin zaferi dememişler boşuna.
Denedim..denedim..denedim..olmadı...yılmadım..yine denedim..sonunda başardım..

MALZEMELER

5 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya aroması
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:

Yumurtalarla şekeri geniş cam bir kasede iki kat kabarıp rengi beyazımtrak olana kadar çırpın.Ben yaklaşık 10 dk çırptım.(Bu aşama Kitchenaidi olanlar için basit ama olmayanların azıcık sabretmesi gerekli).
Rengi beyaz olunca sıvı vanilyayı ekleyin.
Başka bir yerde unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyin ve yumurtalı karışımımıza boşaltıp karışana kadar çırpın.
26 cm kelepçeli kek kalıbının yanlızca alt kısmına yağlı kağıt serin ve tabiki çember kalıbın kenarlarını yağlamayın.Yağlı kağıdın üzerine karışımı döküp önceden ısıttığınız fırında 25-30 dk pişirin.
20 dkdan önce kapağını açmayın benim fırınımda 28 dkda olmuştu.Daha sonra kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra pişen pandispanyayı fırından çıkarıp tel ızgara veya tepsi üzerine ters çevirip soğutun.Bu işlemi yaparsanız traşlama yapmaya gerek kalmadan üstü dümdüz oluyor.
Soğuduktan sonra streç ile iyice sarıp buzdolabına kaldırdım ertesi gün yapacağım pastada kullandım.1 gün dinlenince katlandırmak kolay oluyor bilginize.

14 yorum:

  1. Pofur pofur da görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. denedim guzel oldu tesekkurler...

    YanıtlaSil
  3. vanilya aroması yerine .......paket vanilya katsak olurmu acaba?

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Tabi ki olur 1 paket vanilya katarsınız onun yerine..Tşklerr

    YanıtlaSil
  6. kalıbın yanları yağlanmazsa yapışmazmı acaba ?

    YanıtlaSil
  7. Bilakis kalıbın yanlarının yağlanmaması gerekirki oralara tutunarak kabarabilsin kek.

    YanıtlaSil
  8. Tam yapmayı istediğim pandispanya oldu, tarifniz için çok ama çok teşekkürler...harika

    YanıtlaSil
  9. yaptım bakalım nasıl olcakk :)

    YanıtlaSil
  10. TARIF İÇİN TEŞEKKÜRLER. YAPTIM GÜZEL OLDU :)

    YanıtlaSil
  11. herkes çok beğenmiş ama yumurta kokmuyomu?? tecrübesizim bu konuda da

    YanıtlaSil
  12. Kaç derede pişicek?

    YanıtlaSil
  13. Yaptım çok beğenildi, 3 kat güzelce ayrilabildi.
    170 derece alt üst ısıtmada 28 dakikada ideal sonuç aldım. Kapağı hiç açmayın.

    YanıtlaSil
  14. fırını turboda mi calistiriyorsunuz yoksa normal ayarda mi?

    YanıtlaSil