NE ARARSAN VAR

18 Mart 2010 Perşembe

ŞEKER HAMURLU KURABİYE YAPIMI

Malzemeler
• 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
• 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Kakao
• 250 Gr. Margarin veya Tereyağ
• 1/2 (yarım) Su Bardağı Mısır Nişastası
• 1 Adet Yumurta
• 1 Çimdik Tuz
• 1 Çay Kaşığı Karbonat
• 4 Su Bardağı Sinangil Un (yaklaşık)
• Tarçın, Vanilya veya Zencefil (isteğe bağlı)
Yapılışı
• Yağı çok kısık ateşte eritin ve ılınmaya bırakın.
• Bir kaba pudra şekeri ve kakaoyu birlikte eleyin.
• Üzerine ılık yağı dökerek, çırpma teli ile iyice çırpın.
• Ayrı bir kaba, 3 su bardağı un, nişasta, karbonat ve tuzu birlikte eleyin.
• Unlu karışımı, yağlı karışıma ekleyin ve üzerine yumurtayı kırın.
• Hamuru yoğurun, bu aşamada hamur toparlanana kadar azar azar (yemek kaşığı ile) un ekleyin. Sert olmayan ama çokda yumuşak olmayan bir hamur yapın.
• Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
• Yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz kalıplar ile keserek şekil verin.
• 180 derecede ön ısıtılma yapılmış fırında 18-20 dk. pişirin.

tarifi hünerli bayanlar.blogspot.com'dan aldım.çok güzel kakaolu bisküvi tadında kurabiyelerim oldu.teşekkürler hünerli bayanlar...









ŞEKER HAMURLU KURABİYE DENEMELERİ



kendi yaptığım kurabiyeler.Cep telefonumdan çektiğim için çok net değil ama şimdilik böyle idare etmem gerekiyor üzgünüm.



örtünün üzerindeki karalamalar eşime ait.motif yaptı da kendisi:)