NE ARARSAN VAR

12 Nisan 2010 Pazartesi

BAYAN ŞEKER HAMURU






Geçen hafta şeker hamurundan denediğim bayan figürünü kullanarak bu pastayı yaptım.
Pandispanyanın tarifini vermiyorum.Deneme yaptım ama hiç beğenmedim tadı çok güzeldi ama şeker hamuru için uygun değildi hatta şeker hamuru süslemesini yapmadan daha keserken parçalandı.
18 cmlik pandispanyanın arasına 1 kat krem şanti 1 kat kakaou crem ole sürdüm.üzerini yine krem şantiyle kaplayıp dolaba koydum ertesi gün figürümü pastaya yerleştirdim ve hazır satılan dr.oetker icing tüplerinden sarısı ile süsledim.İnciler yerleştirip pastamı bitirdim.Kardeşim crem olesi biraz sıvı olmuş dedi ama tadı çok beğenildi.Resim ekleyeceğim.

ŞEKER HAMURU


ilk denemelerimde hazır aldığım şeker hamurunu artık evde kendim yapıyorum.Başta denemeye biraz korksam da çok rahat açılan tadı da güzel olan bir hamur oldu.

5 çay kaşığı toz jelatin (gurmenet)
125 ml glikoz (hammaddeler.com)
1 çorba kaşığı gliserin (hammaddeler.com)
800 gr celal usta pudra şekeri (Elinizin ısısına bağlı olarak bu miktar artıp çoğalabilir. Hamuru hazırlarken bir seferde tüm şekeri kullanmayın, azar azar diğer sıvıların içerisine katarak hamurunuzu hazırlayın)
Modelleme hamuru için;
1 çorba kaşığı tylose-c ( Gurmenet)

Jelatini 3 çorba kaşığı su ile karıştırılalım. Az ateşte devamlı karıştırarak eritelim. İçerisine gliserini ve glikozu da ilave edelim ve birlikte karıştırarak hepsinin erimesini sağlayalım.Pudra şekerinin yarısını yoğurma kabımıza koyalım. Jelatinli karışımımızı pudra şekerinin üzerine ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kalan pudra şekerini ise azar azar ilave edelim ve aynı zamanda yoğurmaya başlayalım. Hamuru sertleştirmeden şeker ilave edelim. Eğer soğuk bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı fazla gelebilir veya sıcak bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı az gelebilir. Normal oda ısısında çalışmanızı tavsiye ederim. Onun için tüm şekeri bir anda kullanmayın . Azar azar ilave edin. Hatta hamur sertleşmeye yakın şeker eklemesini durdurun. Ve hamurunuzu kıvama gelene kadar çok iyi yoğurun. Bu aşamada hamurdan bir miktar ayırıp pastanın kaplamasında kullanalım. Kalan hamura tylose-c ekleyip modelleme için kullanabilirsiniz.

Şeker hamurunu beyaz olarak kullanabileceğiniz gibi benim gibi üstteki şekilde renklendirip kullanabilirsiniz.
Ben ana renklerde gıda boyaları aldım.
Mavi
Sarı
Kırmızı
Siyah

Beyaz hamura az kırmızı katarak pembe
Sarı+Kırmızı=Turuncu
Sarı+Mavi=Yeşil
Mavi+Kırmızı=Mor
Yeşil+Kırmızı=Bordo
Ve beyaz hamura kakao katarak kahverengi elde ediyorum.

Bir de ten rengi,gümüş ve altın renkleri aldım.Hammaddeler.com'dan aldığım tenk rengi gıda boyası gayet güzel tutuyor.Diğerlerini henüz denemedim.


Tarifi burçinindenemeleri.com'aldım.

KARDEŞİMİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI








10 nisan kardeşimin doğum günüydü.
Pastasını hazırlarken en sevdiği 3 şey üzerine yoğunlaştım.
-uyumak
-bilgisayar
-cep telefonu
:)

ve ortaya böyle bir pasta çıktı.
Vaktim olmadığı için kekini hazır kullandım bu sefer.