NE ARARSAN VAR

20 Nisan 2010 Salı

KAYINPEDERİMİN TAVLA PASTASI:)




Kayınpederim tam bir tavla tutkunu.Gününün yarısını arkadaşlarıyla tavla oynamakla geçiriyor.Doğumgünü için pasta hazırlığına giriştiğimde aklıma ilk gelen şey tavla temalı bir pastaydı ve güzel de oldu.En önemlisi onun beğenmesiydi çok beğendi ve tabiki ben de çok mutlu oldum.


Pandispanyası:sitemde tarifini de yazdığım 3 kata ayrılabilen kakaolu pandispanya.
İç kreması için : kardeşimin doğumgünü pastasında kullandığım mustan hazırlamak istedim ama bitter çikolata yerine beyaz çikolata kullandım.
Aynı şekilde yaptım ama nedense yağ gibi parça parça bir krema oldu.Nedenini anlayamadım.
İçine: muz ve file fıstık koydum.
Üzerine: bitter çikolatalı ganaj yaptım.

Pandispanyayı 1 gün önceden yaptım.Ertesi gün kreması ve üstünü kaplayıp dolaba kaldırdım 2 saat sonra süsledim.Burdan tekrardan babacığımın doğumgününü kutluyor nice yaşlar diliyorum.

3 KATA AYRILABİLEN KAKAOLU PANDİSPANYA TARİFİ













Uzun zamandır 3 kata bölünebilecek kadar yüksek olan pandispanya yapmaya çalışıyordum ama olmuyordu.Nihayet bu sefer oldu.Azmin zaferi dememişler boşuna.
Denedim..denedim..denedim..olmadı...yılmadım..yine denedim..sonunda başardım..

MALZEMELER

5 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya aroması
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:

Yumurtalarla şekeri geniş cam bir kasede iki kat kabarıp rengi beyazımtrak olana kadar çırpın.Ben yaklaşık 10 dk çırptım.(Bu aşama Kitchenaidi olanlar için basit ama olmayanların azıcık sabretmesi gerekli).
Rengi beyaz olunca sıvı vanilyayı ekleyin.
Başka bir yerde unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyin ve yumurtalı karışımımıza boşaltıp karışana kadar çırpın.
26 cm kelepçeli kek kalıbının yanlızca alt kısmına yağlı kağıt serin ve tabiki çember kalıbın kenarlarını yağlamayın.Yağlı kağıdın üzerine karışımı döküp önceden ısıttığınız fırında 25-30 dk pişirin.
20 dkdan önce kapağını açmayın benim fırınımda 28 dkda olmuştu.Daha sonra kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra pişen pandispanyayı fırından çıkarıp tel ızgara veya tepsi üzerine ters çevirip soğutun.Bu işlemi yaparsanız traşlama yapmaya gerek kalmadan üstü dümdüz oluyor.
Soğuduktan sonra streç ile iyice sarıp buzdolabına kaldırdım ertesi gün yapacağım pastada kullandım.1 gün dinlenince katlandırmak kolay oluyor bilginize.