NE ARARSAN VAR

13 Şubat 2010 Cumartesi

Patatesli Bulgur Pilavı

















Evlendikten sonraki ilk bulgur pilavı denememi yemekgunlugum.blogs.com 'dan aldığım tarifle yaptım.

Malzemeler: (4 kişilik )


•1.5 su bardağı iri bulgur
•1 çorba kaşığı tereyağ ( margarin yada 3 çorba kaşığı bitkisel yağ)
•1 adet küçük soğan
•1 adet küçük patates
•yarım çorba kaşığı salça ( yazın 1 adet domates rendesi de koyabilirsiniz)
•yarım çay kaşığı kırmızı biber
•2.5 su bardağı kaynak su
•tuz
Yapılışı:

1.Pilav tenceresinde soğan ve patatesleri yağda güzelce kavurun.
2.Salçasını, bulguru ve kırmızı biberi ilave edip 3-4 dakika kadar da kavurun.
3.Sıcak suyunu ve tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
4.Suyunu çekince bir tahta kaşıkla pilavı güzelce bir karıştırın ve üzerini düzeltin. Kapağı kapalı bir şekilde 15 –20 dakika demlendikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

babişime emekli pastası yaptım.

























Uno Pasta Taban kullandım.
Sitemde tarifini yazdığım Muzlu Pasta tarifindeki krema ve kaplamanın aynısını yapıp.
O tariften farklı olarak kekin alt ve üstünü vişne suyuyla ıslatıp ortasına buzluktan çıkardığım vişneleri yaydım.Üstüne de elimde yeterli süsleme malzemesi bulunmadığından dolayı damla çikolatayla yazı yazdım.

muzlu pasta



















Vaktim kısıtlı olduğu için akşama da misafirim olduğu için ben kek için unonun hazır pasta tabanını kullandım.Siz kendiniz yaparsanız daha iyi olur.
Ara kat kremasını ve üst kremasını burçinindenemeleri.com sitesinden yararlanarak yaptım.Malzemeleri ve yapılışlarını oradan alıntı yaparak yazıyorum.

Ara kat için

2 su bardağı süt
1/4 su bardağı un
1/4 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya

1 büyük muz (ince dilimlenmiş)

1. Öncelikle yumurta ve şekeri çırparak un ve nişastayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
2. Sütümüzü yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir kıvam alan karışımı ocağa yerleştirip kaynayana dek karıştırıyoruz.
3. Ocağın altını kapadıktan sonra içine vanilyayı ilave ederek hızlıca çırpıyoruz. Ben bu işlemi çırpma teli ile yapıyorum çünkü pütürlü olmayan düzgün bir karışım oluyor. Aynı işlem mikser ile de uygulanabilir.
4. Kremamızı arada sırada karıştırıp üzerinin kabuk bağlamasını önleyerek oda sıcaklığında soğutuyoruz.

Keki 2 ye bölüyoruz.2 katı da vanilyalı sütle ıslatıyoruz arasına kremayı sürüyoruz ve üzerine muzu dilimleyerek koyuyoruz.

Kaplama için

100 ml sıvı krema
1/2 su bardağı pudra şekeri


1. Krema ve pudra şekerini mikser ile 7-8 dakika çırpıyoruz.
2. Yaklaşık yarım saat buzdolabında tutarak pastaya sürülebilir şekilde koyu bir kıvam almasını sağlıyoruz ve pastamızın üstüne sürüyoruz.

Kaplamasını yaptıktan sonra 1 saat buzdolabında beklettim.
süslemesi için milkanın(80 gr)beyaz çikolatasını benmari usulü eritip yağlı kağıda sürdüm.yarım saat buzdolabında beklettikten sonra bıçak yardımıyla rastgele çizikler kesip,toz fıstıkla ve yazdan buzluğa koyduğum vişnelerden de yardım alarak süsledim.Afiyet olsun.


hokkiri (ana yemek)

hamur malzemeleri:(8 kişilik)
1.5 bardak su
1 yumurta
tuz
aldığı kadar Sinangil böreklik un

sos malzemeleri:
sarımsak
limon
sıcak su

üzeri için:
1 bütün haşlanmış tavuk




hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp,katı bir hamur haline getirilir.
hamur dinlenirken tavuk tencereye alınır( ben düdüklüde yapıyorum),tavuğun üstünü 4-5 parmak geçecek kadar su eklenir biraz da tuz serpilerek haşlamaya bırakılır.









bu sırada dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak,resimdeki şeklinde elde yuvarlanır.





daha sonra hamurdan minik parçalar bıçak yardımıyla kesilir.









kesilen hamurların üzerlerine parmakla bastırılır.











hamurlar unlarak gazete kağıdı serili tepsiye yayılır.









haşlanan tavuk didiklenir.












tavuğun haşlandığı suya (tavuk suyuna) tepsideki hamurlar atılır ve kaynatılır.




















piştikten sonra kepçeyle tabaklara alınır.
Limon,sarımsak ve biraz kaynar su karıştırılıp sos haline getirilir.Herkes tercih ettiği miktarda tabağındaki hokkirinin üzerine sostan döker ve didiklenmiş tavuktan serpiştirip afiyetle yer.

marshallow şekerinden yaptığım şeker hamurlu pastam



şeker hamuru merakım evlendikten sonra oluştu bloglarda gezerken rastladım ve ben neden yapmıyorum dedim.kayınvalidemler tatilden dönerken onlara pasta yapacaktım ve aklıma şeker hamuruyla kaplamak geldi.şeker hamuru modellemede kullanılan malzemelerden evde henüz olmadığı için ben de elimle şekiller vererek ortaya bu pastayı çıkardım güzel oldu fakat buzdolabına konmayacağını bilmediğim için evde çok sıcak olduğu için çıkardığımda terledi ve erimeye başladı.o yüzden ilk denemem hüsranla sonuçlandı ama yılmadım devam ettim bu pastadan sonra 2 pasta daha yaptım çok yakında paylaşacağım.