NE ARARSAN VAR

13 Şubat 2010 Cumartesi

muzlu pasta



















Vaktim kısıtlı olduğu için akşama da misafirim olduğu için ben kek için unonun hazır pasta tabanını kullandım.Siz kendiniz yaparsanız daha iyi olur.
Ara kat kremasını ve üst kremasını burçinindenemeleri.com sitesinden yararlanarak yaptım.Malzemeleri ve yapılışlarını oradan alıntı yaparak yazıyorum.

Ara kat için

2 su bardağı süt
1/4 su bardağı un
1/4 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya

1 büyük muz (ince dilimlenmiş)

1. Öncelikle yumurta ve şekeri çırparak un ve nişastayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
2. Sütümüzü yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir kıvam alan karışımı ocağa yerleştirip kaynayana dek karıştırıyoruz.
3. Ocağın altını kapadıktan sonra içine vanilyayı ilave ederek hızlıca çırpıyoruz. Ben bu işlemi çırpma teli ile yapıyorum çünkü pütürlü olmayan düzgün bir karışım oluyor. Aynı işlem mikser ile de uygulanabilir.
4. Kremamızı arada sırada karıştırıp üzerinin kabuk bağlamasını önleyerek oda sıcaklığında soğutuyoruz.

Keki 2 ye bölüyoruz.2 katı da vanilyalı sütle ıslatıyoruz arasına kremayı sürüyoruz ve üzerine muzu dilimleyerek koyuyoruz.

Kaplama için

100 ml sıvı krema
1/2 su bardağı pudra şekeri


1. Krema ve pudra şekerini mikser ile 7-8 dakika çırpıyoruz.
2. Yaklaşık yarım saat buzdolabında tutarak pastaya sürülebilir şekilde koyu bir kıvam almasını sağlıyoruz ve pastamızın üstüne sürüyoruz.

Kaplamasını yaptıktan sonra 1 saat buzdolabında beklettim.
süslemesi için milkanın(80 gr)beyaz çikolatasını benmari usulü eritip yağlı kağıda sürdüm.yarım saat buzdolabında beklettikten sonra bıçak yardımıyla rastgele çizikler kesip,toz fıstıkla ve yazdan buzluğa koyduğum vişnelerden de yardım alarak süsledim.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder