NE ARARSAN VAR

16 Mart 2010 Salı

ETLİ KARALAHANA SARMASI






Malzemeler
1 Demet karalahana
İç Malzemeler
200 gr kıyma
2 adet iri kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
İsteyen maydanoz ekleyebilir ben sevmediğim için koymuyorum.
Sosu için:
1 kase sıcak su
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası

Öncelikle lahanaları yıkayıp temizleyip 5-10 dakika sap kısımları yumuşayana kadar haşlıyoruz ve süzüyoruz.Kenara soğumaya bırakıyoruz ve o sırada iç malzemeyi hazırlıyoruz.Lahanaları enlemesine ikiye bölüp sarıyoruz.Karnıyarık tenceresine diziyoruz.üstüne sosu döküp biraz daha sıcak su ekliyoruz göz kararı ekleyebilirsiniz.Sulu seven fazla ekleyebilir.
Altı kısık olarak 15-20 dk pişiriyoruz.Kontrol ediyoruz pişmişse tamamdır.Afiyet olsun.
Kıymam fazlaydı benim üzerine minik köfteler yapıp koydum kıymanız artarsa siz de bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

2 yorum: