NE ARARSAN VAR

8 Aralık 2009 Salı

zeytinyağlı taze fasülye

Malzemeler
500 Gr. Taze Fasulye
1 Orta Boy Soğan
2 Orta Boy Domates
1 Çay Bardağı Su
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
1,5 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 Çay Kaşığı Tuz

Yapılışı
Taze fasulyeleri yıkayıp ayıkladım ve ikiye böldüm.
Karnıyarık tenceresine sırasıyla önce fasulyeleri sonra kabuklarını soyup iri iri doğradığım domatesi,kuru soğanı,zeytinyağını,toz şekeri,tuzu ve suyu ilave edip karıştırdım.
Önce orta ateşte kaynadı.kaynamaya başlayınca altını kısıp pişirdim.Daha sonra soğumasını bekledim ve buzdolabına koydum.isterseniz hemen de tüketebilirsiniz ama ertesi güne çok daha lezzetli oluyor.adı üstünde zeytinyağlı.afiyet bal şeker olsunnnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder