NE ARARSAN VAR

18 Nisan 2010 Pazar

EMİNÖNÜ MACERASI

Artık iyice pasta yapımına başladım.Eee pasta yapımına başlayınca doğal olarak malzeme gerekiyor.Şeker hamurunu kendim yaptığım için o konuda sıkıntım yok.Gıda boyalarım da var.Ama daha o kadar çok eksiğim vardı ki.Ben de aldım kardeşimi yanıma düştüm Eminönü yollarına.
Evden tren istasyonuna 15 dk.,trenle Haydarpaşa'ya 1 saat ordan vapurla Eminönü'ne geçmek yarım saat derken yaklaşık 2 saatlik bir yolun ardından nihayet Eminönü'ne vardık:)
Şimdi sırada Fermoyu,Nüans'ı ve bloglarda okuduğum Yüksel Ticaret'i bulmak vardı.

Vapurdan inip karşıya geçtik.Mısır Çarşısı'nın giriş kapısının sağ tarafında oyuncakcıların olduğu bir cadde var o caddede ilerledik ve kahve dünyasını görünce sevindik bulduk galiba diye ve Fermo'yu gördük hemen hızlı bir şekilde giriş yaptık.İçerde yüzlerce çeşit pasta malzemesi var.İnsan hangisine bakacağını şaşırıyor.Kek kalıpları,kurabiye kalıpları,spatulalar,kuvertürler,şeker hamurları,gıda boyaları ne ararsanız var.İçeriye girdikten sonra bakınmaya başladık pek fazla ilgi göremedik açıkcası soğuk bir yer gibi geldi bize.Fiyatlar da yüksek gelince çıkıp bir de Yüksel Ticaret'e gidelim dedik.Bir kaç blogta fiyatların daha uygun olduğunu okumuştum.
Daha sonra Fermo'dan az daha ilerleyip soldaki araya girdik ve yürümeye başladık sağ tarafta Yüksel Ticaret'i fark ettik .İçeri girdiğimiz andan itibaren adını öğrenemediğimiz beyefendi bize yardımcı olmaya başladı.Ufak bir dükkan ama içinde birçok malzemeyi bulabilirsiniz.Ben dükkanda olmayan bir şey sorduğumda bana onu satan dükkanların yerlerini tarif ederek onları bulmamı sağladı.Daha sonra kasada oturan Yüksel Bey'le tanıştık.Bloglarda okuduğumu söyledim muhabbet ettik.Hatta sağolsun bize türk kahvesi söyledi beraber içtik.O sırada alışverişimizi de yaptık tabiki yaklaşık 1 saat dükkanda kaldık.Fiyatlar fermoya göre gerçekten çok uygun.Mesela kurabiye kalıpları Fermo'da 6.5 orada 6 tl.Merdaneler,spatulalar,mouldlar.Hepsi uygun geldi bana.Daha önce netten 10 TL ye sipariş ettiğim 1 kg glikozu 5 tl'ye aldım.Eksik olan malzemelerimden bazılarını tamamladım.Hatta istersem kargotyla gönderebilirler mi diye sorduğumda tam karşıdaki aras kargoyu gösterdiler bana.Kartlarını verdiler gidemediğim zamanlarda telefon edip kargoyla göndermelerini rica edeceğim.Bloguma koymak için kardeşimden rica ettim ve Yüksel Ticaret'in fotoğraflarını çektik.

İşte fotolar:










Daha sonra Nüans'a da bir bakalım dedik.Fermo'ya göre daha ilgililerdi.Fiyatlar da fermo kadar yüksek,Yüksel Ticaret kadar da uygun değil.Tam arasıydı.Ama ben en çok Yüksel Ticaret'ten memnun kaldım.İlerleyen zamanlarda eksiklerimi tamamlamak için tekrardan gideceğim.Pasta Malzemesi arayanlara Yüksel Ticaret'e uğramalarını tavsiye ederim.Benden de selam söyleyin:)

İşte aldıklarım


Modelleme Merdanesi


Çiçek Tohumu



28 cm ve dikdörtgen pasta altlıkları


Fırçalar



Desen çıkarma tablası



Kurabiye yazı cetveli



3'lü el kupatı



Ayıcık kalıpları



1 kg glikoz



Kurabiye Sapları



Spatula



Çeşitli kupatlar



Vanilya Aroması



Kalp Kupat seti



Pasta Ütüsü



Krema Pompası



Yüz kalıbı



Çiçek kupat seti

16 yorum:

  1. merhaba merdaneleri ne kadara aldınız?

    YanıtlaSil
  2. BİRAZ GEÇ OLDU AMA :) 10 TLYE ALMIŞTIM:)

    YanıtlaSil
  3. merhaba hepsi ne kadar tuttu acaba?

    YanıtlaSil
  4. Peki acık adres versen daha iyi olur

    YanıtlaSil
  5. Selam, bende yüz kalıbı almak istiyorum. Tavisiye ediyormusunuz ?

    YanıtlaSil
  6. Suan orda olmak icin can atiyoruuuuummmm
    Cok sanslisiniz

    YanıtlaSil
  7. minik tepsiler ihtiyacım var avuç içine sığabilen nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim ?

    YanıtlaSil
  8. minik tepsiler ihtiyacım var avuç içine sığabilen nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim ?

    YanıtlaSil
  9. Bahsettiklerinizin hemen hemen tamamı Ümraniye şerifali Apm Pastacılık ta mevcut. Gebze koop ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Size cok tesekkur ederim bugun gittim gercekten ilgileri alakalari super otesi yuksel ticaretin verdiklerinhediyelerde cabasi cok memnun kaldim iyki gitmeden blogunuza goz atmisim

    YanıtlaSil
  11. Bende başlamak istirham pasta yapımına Yüksel ticaretin adresini yazabilir misiniz Teşekkürler. ..

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar sizi umarızki iyi ağarlayabilmişizdir. Yine bekleriz.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba efendim bana altin renginde şekerhamuru lazımdı sizde mevcutmu ?

    YanıtlaSil
  14. Onca yıldır eminönünde yaşarım burayı fark etmemişim. Burası kek kalıpları için iş görebilir :)

    YanıtlaSil
  15. Herkese merhaba, ben şu anda Oklahoma ABD'de Patricia Sherman. Banka taslağımı temizlemek ve yeni bir iş kurmak için 185.000,00 ABD Doları borçlanma deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum. Her şey evimi kaybettiğimde başladı ve banka politikası nedeniyle eşyalarımı aldım ve bazı faturaları ve bazı kişisel ihtiyaçları karşıladım. Bu yüzden çok çaresiz kaldım ve her şekilde fon aramaya başladım. Neyse ki, bir arkadaşım, Linda bana bir kredi şirketi firmasından bahsetti, sahtekarlıktan ilgimi çekti, ancak durumumdan ilgilendim ve arkadaşımdan bu şirket hakkında tavsiye almaktan başka seçeneğim yoktu. onlarla iletişime geçmek, çevrimiçi borç verenlerle olan geçmiş tecrübemden dolayı benden gerçekten şüphe duyuyordu. '' Elegantloanfirm@hotmail.com Bu şirket bana ve meslektaşıma çok yardımcı oldu ve bugün, bu kredi şirketi sayesinde, iyi organize edilmiş iş ve sorumlulukların gururlu sahibi, bana geri gülümsedi. Bu nedenle, gerçekten kendi işinizi büyütmeniz veya başlatmanız gerekiyorsa veya gerçekten herhangi bir finansal sıkıntıda borç almanız gerekiyorsa, bugün işinizde bir finansal gelişme fırsatı bulmanızı öneririz. {E-posta:} Elegantloanfirm@hotmail.com ... kredi için çevrimiçi dolandırıcılık kurbanı değil. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil